MENU

Κατοικία στη Βάρκιζα

Το έργο είναι μια μονοκατοικία για δύο οικογένειες στη Βάρκιζα, στη νότια Αττική. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίσμα στο πίσω μέρος ενός οικοπέδου εμβαδού 440 τ.μ.
Το σαλόνι και η κουζίνα τοποθετήθηκαν στο ισόγειο του κτίσματος και έχουν πρόσβαση και θέα στον κήπο και την πισίνα. Ο πρώτος όροφος συμπεριλαμβάνει τα υπνοδωμάτια και το καθημερινό καθιστικό. Ο δεύτερος όροφος είναι ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα με θέα όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τη θάλασσα.
Σκοπός της μελέτης ήταν η δημιουργία απλών γεωμετρικών μορφών που ακολουθούν την εσωτερική διαρρύθμιση, δημιουργώντας μια ενιαία οντότητα. Όσον αφορά το εξωτερικό, το κτιριακό κέλυφος περιτρέχεται με ένα ενιαίο πλαίσιο που διαρκώς αλλάζει κατεύθυνση. Η συμπαγής ταινία πλάθει τα μπαλκόνια και τις βεράντες και τα μπαλκόνια, λειτουργώντας ως δεύτερο κέλυφος του κτιρίου.

Περισσότερα
Βάρη - Βάρκιζα / Αττική
Ολοκληρωμένο / 2012

Στατική Μελέτη: Γαβαλάς Φίλιππος
Μηχανολογική Μελέτη: Αρώνης Νάσος & Γκοτζαμάνης Γιώργος
Ακουστική Μελέτη: NOISE CONTROL
Interior Design: Μπουγάς Γιώργος
Φωτογραφoς: Τσίτσος Δημήτρης