MENU

Mονοκατοικία στη Ν.Πεντέλη

Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο με έντονη υψομετρική διαφορά, η οποία εξομαλύνεται με την οργάνωση του περιβάλλοντα χώρου σε βαθμίδες πρασίνου. Η είσοδος γίνεται από την βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου, αφήνοντας ελεύθερη την κύρια όψη του. Ο κύριος όγκος του κτιρίου αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα πάνω από το έδαφος, με τους χώρους διημέρευσης στο ισόγειο, τα υπνοδωμάτια στον όροφο και ένα χώρο γραφείου στη σοφίτα. Κάθε χώρος έχει πρόσβαση σε δική του βεράντα, προσφέροντας ποικιλία ανοίγματων και ιδιωτικότητα. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, όπου βρίσκεται και η πισίνα. Μια πέργκολα από μπετόν ενοποιεί την είσοδο με την υπόλοιπη κατοικία και το χώρο της πισίνας, δημιουργώντας ένα ημιυπαίθριο χώρο, προέκταση του καθιστικού. Το επίμηκες υαλοστάσιο στο ισόγειο μεγιστοποιεί το φως στο εσωτερικό και προσφέρει απρόσκοπτη θέα.  Η παλέτα των υλικών που συγκροτούν την φυσιογνωμία του κτιρίου προσδίδουν αστικό και σύγχρονο χαρακτήρα στο εσωτερικό που αντανακλά και στο εξωτερικό. Για την επένδυση των όψεων έχουν χρησιμοποιηθεί πέτρα και ξύλο.

Περισσότερα
Νέα Πεντέλη / Αττική
Υπο κατασκευή / 2018

Στατική Μελέτη: Γαβαλάς Φίλιππος
Μηχανολική Μελέτη: TECHNOMECH
3D artist: TheFourthWall.gr

LKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.ΠεντέληLKMK Architects-Mονοκατοικία στη Ν.Πεντέλη